Artikelen

Nederlandse bloesemremedies

Hulp in turbulente tijden

Bianca Hulleman heeft zich verdiept in de Nederlandse bloesemremedies, van Bram Zaalberg. De afgelopen periode heeft Bianca voor zichzelf en haar dierbaren enkele nieuwe remedies ingezet. Het heeft iedereen enorm geholpen. Ook iets voor u?

Wat wij voor onze gezondheid nodig hebben is hier in ons eigen land verkrijgbaar, het hoeft  helemaal niet van ver te komen. Juist niet!
De planten waarmee Bram Zaalberg werkt komen uit een Nederlandse tuin waarin zoveel mogelijk wordt samengewerkt met de deva’s (de wezenskrachten) van de planten.
Ook wordt er gewerkt met de zogeheten ‘buigmethode’. De bloemen van de plant of struik worden bij deze methode niet geplukt, slechts gebogen. Er ontstaat daardoor een direct contact van de bloem met het remediewater, waardoor de levenskracht en het wezen van de plant eenvoudig door dat water wordt opgenomen. Uiteraard blijft van belang dat je goed luistert en bij iedere bloem ‘vraagt’ of ze gemaakt wil worden tot bloesemremedie. Alles is immers energie, dus ook contact maken is belangrijk.

Stadia van bewustwording
De bloesemremedies ondersteunen een proces van bewustwording, waarbij je laag voor laag, enkele stadia in jezelf doorloopt – van het aardse tot het spirituele. De remedies nemen je als het ware door al deze lagen mee. De bloesems laten je de thema’s, die zich in het hier en nu en in jouw leven voordoen, anders waarnemen. Hoe mooi is dat? Het kunnen actuele thema’s zijn, maar ook trauma’s van lang geleden die dieper in je systeem opgeslagen zijn. Dingen die je tot nu toe door een ander filter zag, of zelfs helemaal niet kon zien – alsof ze in mist verscholen lagen.

Als je de remedies inzet, kan het zijn dat er emoties loskomen. Soms weet je niet eens waar de emoties vandaan komen of waar zebij horen. Dat is niet erg. Sterker nog, dat is helemaal prima… Eigenlijk hoop ik dat dit gebeurt, want dan ben je aan het opruimen, aan het transformeren. En ook zonder al te veel emoties kan er nog genoeg in beweging komen, in jouw
systeem.

Turbulente tijd
De tijd waarin we leven, is niet altijd makkelijk. Deze tijd vraagt ons om bij onszelf naar binnen te kijken.
Wat leeft er in jou? Wat wil je opruimen? Wat wil je veranderen? Waarin of waarbij zou je een waardevolle ondersteuning kunnen gebruiken?

Ik stelde een paar nieuwe remedies hier kort aan je voor. Remedies die ons prachtig kunnen ondersteunen in deze turbulente tijd.

Bianca Hulleman
info@hetiseral.nl

Immuun Vitaal Support
Speciaal voor de ondersteuning van het immuunsysteem, vooral wanneer je hoog gevoelig bent en/of veel last hebt van negatieve omgevingen, zoals ‘elektrosmog’ en straling. De remedie haalt je uit die strijd en zorgt ervoor dat je het negatieve om kunt zetten in zachtheid en liefde.

Immuun Vitaal Support is een combinatie van 8 bloesemremedies, namelijk:

 • Cel-energie – voor evenwicht in je cellen, maar ook een krachtige ondersteuning om je weer in overeenstemming met je oorspronkelijke taak op aarde te brengen.
 • Beemdkroon – voor extra aarding.
 • Bescherming (geen plant, maar een mengsel) – voor meer vertrouwen in de bron.
 • Hondsdraf – voor meer vertrouwen in jezelf.
 • Kruidje-roer-mij-niet – ondersteunt bij het ruimte innemen, het blijven openstaan maar ook weer bij het flexibel     kunnen terugtrekken naar je kern.
 • Mycena – voor reiniging en aarding.
 • Reuzenstropharia – helpt bij het handelen vanuit je hart.
 • Wilde bertram – helpt je je eigen weg te gaan en je eigen keuzes te maken.

Life Boost
Helpt je met het vinden van je kern van liefde, het laat je deel uitmaken van het geheel en het laat je begrijpen dat er geen inlevering mogelijk is wanneer je niet
werkelijk naar die kern van liefde luistert.
Life Boost helpt je bij de verbinding met je innerlijk vuur, je kern en je liefde, het zorgt voor de kracht om neer te zetten wie je werkelijk bent.

Dit is een combinatie van 3 bloesem­remedies, te weten:

 • Cel-energie – voor evenwicht in je cellen, maar ook een krachtige ondersteuning om je weer in overeenstemming met je oorspronkelijke taak op aarde te brengen.
 • Boerenwormkruid – opent je voor het vuur en de kracht van het licht. Het is ook een krachtig hulpmiddel om je weer in overeenstemming met je oorspronkelijke taak op aarde te brengen.
 • Kruidje-roer-mij-niet – ondersteunt bij het ruimte innemen, het blijven openstaan maar ook weer bij het flexibel    kunnen terugtrekken naar je kern.

Universele Vrijheid
Deze remedie helpt je te bevrijden van beperkingen, helpt om de wereld te
veranderen vanuit je hart, vanuit je liefde. Je liefde als belangrijkste bron van je handelingen, de verbinding met je ziel, en de enige manier om ons van beperkingen te bevrijden.

Ook dit is een combinatie van de 8 bloesemremedies.

 • Cel-energie – voor evenwicht in je cellen, maar ook een krachtige ondersteuning om je weer in overeenstemming met je oorspronkelijke taak op aarde te brengen.
 • Divine Love (geen plant, maar een mengsel) – voor o.a. groei, ontwikkeling en manifestatie.
 • Hartgespan – voor meer flexibiliteit.
 • Pepermunt – voor het ‘verteren wat moeilijk te verwerken is’.
 • Reuzenbalsemien – brengt ‘ingeslikte’  irritaties en ergernissen naar buiten, maar geeft je ook begrip voor de ander.
 • Reuzenstropharia – helpt bij het handelen vanuit je hart.
 • Wilde bertram – helpt je je eigen weg te gaan en je eigen keuzes te maken.
 • Zielsvrijheid (geen plant, maar een mengsel) – om hier te zijn, vanuit de verbinding met je ziel.